Zpět

Zlotřilé Putinovy sny

Neosovětský diktátor a totalitní vládce Putin se rozhodl v křeči svého postavení vúči světu demonstrovat svoji představovanou sílu a naplnit svůj sen o vzkříšení sovětské říše. Tuto myšlenku prosazuje útočným vpádem a násilím na území Ukrajinské republiky. Podle odhalených dokumentů hackerského sdružení Anonymous si naplánoval již měsíc před tažením na ukrajinské území, že jeho „speciální vojenská akce“ bude omezena časem od 24. února, kdy válečný akt proti Ukrajině začal, do jeho skončení dne 5. března tohoto roku. Tento předpoklad mu naplno nevyšel. V pozadí všeho je zřejmě naprosto nekvalitní práce ruských zpravodajských služeb, o nichž panoval kdysi názor, že jsou z nejlepších na světě. Pravděpodobně nejsou. Putin si asi představoval, že jeho vojska budou Ukrajinci vítat u silnic s náručemi květů a obyvatelstvo mu odevzdá svoji zem do područí. Protože se to nestalo a Ukrajinci vidí svoji budoucnost úplně jinak, vraždí bez ohledu na cokoliv každého, kdo jeho imperiální zvrhlé idei stojí v cestě. Bohužel to odnáší ve velkém počtu civilní obyvatelstvo.

Svoje informace Putin možná shromažďuje podle starých dokladů, jak sudetoněmecké obyvatelstvo přijímalo nacistická vojska, obsazující československá pohraniční území. Ve svých a zprostředkovaných odhadech se těžce zklamal. Ukrajinská armáda vzdoruje ze všech sil a má, i když utajovanou, podporu z více zemí Severoatlantické aliance a ta, jak se ukazuje, je velmi účinná, i když nedochází k otevřenému konfliktu mezi státy NATO a Ruskem.

Neosovětizované Rusko, jak je vidět, užívá stejnou taktiku boje, jako za dřívějších časů. Zřejmě nemá prostředky na ovládání nejmodernější vojenské techniky a způsob vedení bojových akcí zůstává na úrovni strategie druhé světové války. Pro zpravodajské instituce NATO je to důležitá informace o tom, jaký je ve skutečnosti stav ruské armády.

Jsou zprávy, že Rusům docházejí vojenské síly a žádá o pomoc komunistickou Čínu. Rusko se snaží barbarskou taktikou zlomit odpor ukrajinského obyvatelstva a bez ohledu na cokoliv ničí civilní objekty, útočí na nemocnice a veškeré instituce, které pomáhají jakkoliv je to v současném stavu možné, udržovat chod ukrajinské správy v únosných podmínkách. Postupuje proti všem, kteří bojují za záchranu svého národa. Jak jsem se už v dřívějších článcích zmínil, sovětské Rusko by samo bez obrovské podpory spojeneckých sil demokratického světa nebylo schopné za druhé světové války přežít bez kapitulace. V každém případě, současný barbarský a zločinecký útok Putinovy zmanipulované armádní sodatesky bude trvalým mementem naprostého pohrdání lidskou tragedií a zároveň varováním před dalším pokračováním akcí zvrhlosti jednoho člověka, který je vinen utrpením a úmrtím všech zemřelých v důsledku nesmyslné války. Válečný zločinec Putin bude muset být, dříve nebo později, vydán Mezinárodnímu soudu v Haagu, zrovna tak, jako byli vydáni jeho zločinečtí spřízněnci z války v bývalé Jugoslávii – Slobodan Milošević, Radovan Karadžić a Ratko Mladić.