Zpět

Zločinnost

Některé země trpí vlivem své historie a svého vývoje dlouhodobě pocitem méněcennosti. To se projevuje v kulturní oblasti – jsou uzavřeny v sobě a vše kolem nich je pro ně nepřátelské a nebezpečné.

V současné době Putinův fašistický režim zakázal uvést dvě inscenace v moskevském Velkém divadle, protože jejich režiséři dali najevo nesouhlas s ruským vpádem na ukrajinské území a podpořili prezidenta Ukrajiny, Volodymyra Zelenského, v jeho úsilí bránit svobodu vlastní země.

V současné době se ruská říše snaží vyvolávat dojem, že je tísněna útlakem Západu a jeho snahou Rusko zničit. Přitom Ruská federace sama pod Putinovým panstvím je zvrhlým a zločinným agresorem vůči svobodě jiných. Na divadelním jevišti svobodné názory zakazuje, aby jí manipulované domácí občanstvo nebylo infiltrací nežádoucích myšlenek zasaženo. Ruští propagandisté velí, my budeme sami rozhodovat o tom, co obyvatelstvu předložíme.

Naciofašistické Rusko hrozí Západu, že použije veškerých prostředků k ovládnutí Ukrajiny. Přitom není schopno porazit statečnou ukrajinskou armádu, která má jen omezené možnosti využívat možností, jež jí demokratické země poskytují. Ruský režim se sám zahnal do kouta ve svém pocitu méněcennosti, který je znát z každého prohlášení Putinových nohsledů. Bude se stále víc vystavovat žalobě demokratického světa k Mezinárodnímu trestnímu soudu v Haagu, který v budoucích časech jednoznačně zdokumentuje jednání tohoto zločineckého zřízení a patřičně ho odsoudí.